Leírás
Lángos alappor
Használati utasítás
A tasak tartalma: 385 g lángos alappor További hozzávalók: 150 g kefir 125 ml hideg víz Sütéshez: Napraforgóolaj Elkészítési javaslat: 1. A tasak tartalmát egy magasfalú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kefirt és a vizet. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kezdetben alacsony, majd 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát kézzel kissé átdolgozzuk, majd a felületét megszórjuk liszttel. A tálat konyharuhával lefedjük, és a tésztát szobahőmérsékleten 10 percig pihenni hagyjuk. 2. A napraforgóolajat felforrósítjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. 8 részre osztjuk, majd golyókat formázunk, és egyesével enyhén lisztezett felületen sodrófával kb. 16-17 cm ⌀ kör alakú tésztákat nyújtunk. 3. A lángosok mindkét oldalát a forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlővel bélelt tálba állítjuk és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat. Tetszés szerint tört fokhagymával, tejföllel és sajttal tálaljuk. Tipp: A Dr. Oetker Creme Vega-t ízlés szerint sóval, őrölt borssal és aprított metélőhagymával ízesítsük, alaposan keverjük át, majd mártogatósként tálaljuk a lángoshoz.
Biztonsági figyelmeztetés
Minőség megőrzés
Minőségét megőrzi a tasakon jelzett hónap végéig. Száraz, hűvös helyen tartandó!
Tárolás
Szobahőmérsékletű
Gyártó
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
Forgalmazó
Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40. Receptek, tippek, információk Dr. Oetker Mesterkonyha Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER) www.oetker.hu
Összetevők
BÚZALISZT, Térfogatnövelő szerek (glükono-delta-lakton, nátrium-karbonátok), Étkezési só, Savanyúságot szabályozó anyag (kalcium-foszfátok)
Allergén infók
Tartalmazhat: TOJÁS, TEJ.
Allergének
Tartalmaz: Búza_x000D_ Tartalmazhat: Tojás, Tej
Tápanyagok
minden 100-bang | |
---|---|
Energia (kJ) | 0kJ |
Energia (kcal) | 0kcal |
Zsír | 0g |
amelyből telített zsírsavak | 0g |
Szénhidrát | 0g |
amelyből cukrok | 0g |
Rost | 0g |
Fehérje | 0g |
Só | 0g |
Alkohol tartalom (%)