Leírás
Borkősav. Befőzési tartósítószer (E 334)
Használati utasítás
Felhasználás: Szörpök, üdítők, dzsemek, gyümölcsbor készítéséhez, savanyúságok, befőttek tartósításához. Befőzéskor a borkősavas vízbe helyezett zöldség, gyümölcs megtartja eredeti ízét és zamatát, ropogós és friss ízű marad. Adagolás: Befőttnél, savanyúságnál 3-4 g/kg zöldség, gyümölcs. Szörpkészítésnél a szörp alapanyagától függően 1-2 g/liter. A borkősavat vízben feloldjuk és a készítményhez adjuk.
Biztonsági figyelmeztetés
Figyelmeztetés: Súlyos szemirritációt okoz. Szembe kerülés esetén: több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
Minőség megőrzés
Száraz, hűvös helyen, fénytől védve tartandó!
Tárolás
Szobahőmérsékletű
Gyártó
Csomagolja: Dulcit Ízesítőanyagokat Gyártó Kft. 1205 Budapest Nyári Pál u. 88.
Forgalmazó
Dulcit Ízesítőanyagokat Gyártó Kft. 1205 Budapest Nyári Pál u. 88. www.dulcit.hu
Összetevők
Allergén infók
Allergének
Tápanyagok
100 g-ban | |
---|---|
Energia (kJ) | 1300kJ |
Energia (kcal) | 300kcal |
Zsír | 0g |
amelyből telített zsírsavak | 0g |
Szénhidrát | 0g |
amelyből cukrok | 0g |
Rost | 0g |
Fehérje | 0g |
Só | 0g |
Alkohol tartalom (%)
0