Leírás
Csalamádé tartósító, tartósítószer keverék
Használati utasítás
Felhasználási javaslat Hozzávalók a csalamádé elkészítéséhez: 1 tasak Haas Quittin Csalamádé tartósító, 1 kg uborka, 1 kg káposzta, 1 kg paprika, 0,5 kg vöröshagyma; 60 g só, 300-350 g cukor, 3 dl 10%-os ecet. A hozzávalók az uborka kivételével ízlés szerint variálhatók pl: zöld paradicsom, sárgarépa, stb. Elkészítés: 1) A megtisztított zöldségeket vékonyan felszeleteljük. 2) A felaprított hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a sót, cukrot és ecetet. A Haas Quittin Csalamádé tartósítószer-keveréket kb. 0,5 dl meleg vízben feloldjuk, majd a zöldséges keverékre öntjük és az egészet alaposan összekeverjük. Lefedve, hűvös helyen 1 éjszakát állni hagyjuk, ezalatt a zöldség levet ereszt. 3) Végül az előre előkészített üvegeket megtöltjük az összeért zöldségekkel, felöntjük a levével, és lezárjuk. Ebből az adagból kb. 6 db normál (720 ml) befőttesüveg tölthető meg.
Biztonsági figyelmeztetés
Minőség megőrzés
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Tárolás
Szobahőmérsékletű
Gyártó
Ed.Haas Hungaria Kft. 9241 Jánossomorja Pez-Haas út 1.
Forgalmazó
Ed.Haas Hungaria Kft. 9241 Jánossomorja Pez-Haas út 1. Telefon: 96/513-440 www.edhaas.hu
Összetevők
Cukor, Nátrium-benzoát (E211), Kálium-szorbát (E202), Kálium-metabiSZULFIT (E224)
Allergén infók
Allergének
Tartalmaz: Kén-dioxid / Szulfitok_x000D_ Nem tartalmaz: Glutén
Tápanyagok
per 100g | |
---|---|
Energia (kJ) | 0kJ |
Energia (kcal) | 0kcal |
Zsír | 0g |
amelyből telített zsírsavak | 0g |
Szénhidrát | 0g |
amelyből cukrok | 0g |
Rost | 0g |
Fehérje | 0g |
Só | 0g |
Alkohol tartalom (%)